Fejléc kihagyása

Tiszaújváros logó
Rendelőintézet logó

Egynapos sebészet

Tájékoztató

Az egynapos sebészet egy új egészségügyi szolgáltatás, mely eltér az eddigi megszokott kórházi ellátástól. A tevékenység fő célja, hogy modern műtéti technikával és személyre szabott szakápolással, 24 óránál rövidebb ideig gyógyuljanak betegeink az Intézetünkben, majd hazatérve otthonukba (saját környezetükbe), hozzátartozóik körében nyerjék vissza egészségüket. Orvosaink, szakdolgozóink és valamennyi munkatársunk munkájával az Ön mielőbbi gyógyulásához kíván hozzájárulni.

Rövid tájékoztató az egynapos sebészet igénybevételéhez szükséges dokumentumokról, feltételekről:

  1. Az egynapos beavatkozások meghatározó jellemzője, hogy azok tervezettek, időpontjukat beteg és az orvos közösen határozza meg. A betegek az egynapos sebészeti beavatkozást beutalóval vehetik igénybe. A beutalót a szakorvos vagy a háziorvos állítja ki. A beutaló tartalmazza a beteg és hozzátartozója adatait, szociális helyzetét, a felállított diagnozist, a beavatkozás jellegét, időtartamát és tervezett időpontját. Beutaló nélkül a beteg nem kerül előjegyzésre.
  1. Az egynapos sebészet feltételrendszeréhez tartozik, hogy a beteg lakásában legyen: telefon, fürdőszoba, többszintes ház esetén lift.
  1. Az Intézmény a beteg lakóhelyétől számítva –az átlagos forgalmat figyelembe véve- személygépkocsival 30 percen belül elérhető legyen.
  1. Miután a beteg legkésőbb 19 órakor elhagyja a részleget, ezért kell, hogy legalább 48 órán keresztül legyen mellette hozzátartozója vagy rokona, aki hazaszállítja, otthonában ápolja és biztosítja az otthoni felügyeletet, szükség esetén gondoskodik a kórházba szállításról.
  1. A műtétet követően egyetlen beteg sem távozhat egyedül az intézetből, nem vezethet személygépkocsit, nem mehet mentővel, tömegközlekedéssel. A beteg csak hozzátartozója kíséretével és személygépkocsival távozhat.
  1. Csak együttműködő beteg kerülhet műtétre az egynapos sebészeten.
  1. A tervezett beavatkozás előtt a beteg teljes műtét előtti kivizsgálást igényel a beavatkozás típusától függően (labor, EKG, mellkasröntgen, stb.) A kivizsgálást követően kap időpontot az anesztezilógiai vizsgálatra, ahol találkozik az aneszteziológus szakorvossal. A betegnek a műtétre és a műtéti érzéstelenítésre való alkalmasságát anaszteziológiai vizsgálat dönti el. Az aneszteziológiai szakorvos – konzultál az operáló sebésszel- mérlegeli, hogy Ön alkalmas-e az egynapos sebészeti beavatkozásra, vagy inkább kórházi körlmények között javasolt a műtét.
  1. Ha a beteg megfelel a fenti feltételrendszernek, akkor az esetmenedzsertől (koordinátortól) kap egy konkrét időpontot, részletes tájékoztatást a műtétre, amiről tájékoztatják az operáló orvost.

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:

Mézes Erzsébet
06-20/372-5626

 

Egynapos sebészet várólista